bøygen søker tekster til #2/2016 h*n

Skrevet av

h*n

bøygen søker tekster til temaet h*n.

Med h*n er vi interesserte i tekster som utforsker kjønn, kjønnsroller, kjønnsidentitet og de andre kjønnene. Litteratur som tar for seg feminitet, maskulinitet, og ikke-binære kjønnsperspektiv, feministisk litteraturteori, de ulike feminismenes rolle i litteraturen, eller kanskje deres fravær. Vi ønsker et bredt spekter av tekster, det være seg det personlige, det allmenngyldige, det teoretiske, og det som krysser grensene mellom det politiske og det private.

Førti år etter Gerd Brantenberg hadde braksuksess med sin kjønnssatire Egalias døtre skriver mannlige forfattere som Geir Gulliksen og franske Tam Cy Albert seg inn i kvinnelig bevissthet i bøkene sine. Dette skjer 150 år etter de største engelske forfatterene rutinemessig skrev under mannlige pseudonymer for å få utgitt bøker og bli tatt seriøst. Det vekket spørsmål som hvor viktig kjønnet til forfatteren er i skriveprosessen? Hvor stor del av det blir med inn i verket?

bøygen vil åpne for diskusjon og feiring av kjønn. Tolket slik en selv vil.

Vi ønsker fagartikler, essays, dikt, korttekster, noveller og anmeldelser som tolker temaet. Vi ønsker også illustrasjoner, og tar gjerne imot porteføljer eller enkeltillustrasjoner hvis du er interessert i å samarbeide med oss. Alle bidrag får tilbakemelding.

Frist for innsending er 15 mai, send til boygen.bidrag@gmail.com.

Illustrasjon av Julie H. Amundsen, http://www.juliehamundsen.no/