Bøygen søker bidrag til vårt neste nummer

BESØK

Mennesket er et flokkdyr med behov for tilhørighet og fellesskap. For å tilfredsstille behovet for menneskelig interaksjon inviterer vi nye og gamle relasjoner til å delta i våre tilværelser. 

Tema for neste nummer av Bøygen er besøk. Vi ønsker å utforske forskjellige former litterære besøk kan ta, enten det er leserens besøk i et verk, forfatterens besøk i et tema, eller karakterers besøk i en ny verden.                                                                                                      

Besøket kan være fysisk eller sanselig. I litteraturen finner vi uendelige invitasjoner til å forlate vår egen virkelighet og besøke andres. Vi kan bli med en øksemorder som besøker sin nabo i St. Petersburg, eller Peer Gynt på besøk i Dovregubbens hall. Vi kan entre en ny verden gjennom et garderobeskap, eller lese dagboknotatene til en dame som opplever 18. november for sekshundrede gang. 

Vi kan besøke mennesker, institusjoner, bygg, land, eller til og med andre planeter og parallelle univers. Besøket kan være frivillig eller ufrivillig, spontant, planlagt eller uventet. Du kan være invitert som gjest, invitere deg selv, eller komme uanmeldt. Det kan være et etterlengtet møte med en gammel venn, eller det kan være et uønsket besøk til tannlegen eller svigermor. Vi besøker mennesker på sykehjem og i fengsel, i selskap og på hyttetur. Ordet brukes også i diverse ordsammensetninger som er ladet med innblikk i menneskelige situasjoner og relasjoner: besøksforbud, besøksrett, besøksvenn, besøkshjem, besøkshund, for å vise til noen.

Man kan også si vi alle er besøkende på jordkloden. Vi oppholder oss her en stund, før vi drar videre. Besøk er noe du kan få, noe du kan gi og ta imot. Et besøk kan være fint, trist, alt i mellom eller begge deler samtidig. Det kan være det første, det siste, eller et av mange. Noen lange, andre korte. Besøk er noe vi stadig opplever i forskjellige former og som setter sine spor, store som små.

Vi inviterer deg til å sende inn bidrag til Bøygens neste nummer besøk, og tar imot både skjønnlitteratur, fagtekster og illustrasjoner. Kjenn din besøkelsestid, og send oss ditt bidrag til boygen.bidrag@gmail.com innen 10. mars. 

Alle tekster sendes i Word-format. Illustrasjoner må være mellom 1 og 5 MB.