Bøygen 2/21 #Framtid er ute

Annet

Det er med stor glede vi kan annonsere at vårt andre nummer for året er ute. Tema for denne utgaven er den evig aktuelle framtiden, og her får du tekster som utforsker litteraturens forhold til tiden som står foran oss – både litteraturfeltets egen framtid, og hvordan framtid(en) framstilles i litteraturen.

Blant de eksterne fagtekstene finner du bidrag om alt fra digital humaniora til brasiliansk afrofuturisme. Tidligere redaksjonsmedlem Ranveig Kvinnsland skriver innsiktsfullt om digital poesi, mens Trude Hoel bidrar med en tekst om den digitale bildeboka. I tillegg svarer en relevant og spennende forsamling skjønnlitterære forfattere på spørsmål om hvordan litteraturen kan hjelpe oss å danne forestillinger om framtidas potensial. I tillegg er bransjen på banen, og vi har med et par tekster om framtidsutsiktene til både forlagsbransjen og akademia.

Som vanlig er nummeret også rikt illustrert, og bugner av skjønnlitteratur som på et eller annet vis tematiserer framtid. Med tre bokomtaler på toppen av det hele, blir Bøygens nummer og framtid et nummer du kan kose deg med – langt inn i tiden som skal komme. God lesing!

Utvidet frist for illustrasjoner til Bøygen 3-4/21 #Latter

Annet

Det er fortsatt mulighet til å sende inn illustrasjoner til vårt neste nummer, med tema Latter. Send av gårde en tegning, maleri, skulptur (??), fotografi eller annet visuelt bidrag til boygen.bidrag@gmail.com innen 1. november! Filstørrelse må være mellom 1 og 5 MB.

Vi ler oss halvt i hjel bare av tanken på alle bidragene vi får.

Nytt nummer: Bøygen #1/21 EROTIKK

Annet

Bøygens første nummer for 2021 er endelig ute! Denne gangen har vi utforsket temaet erotikk, og hvordan det kommer til uttrykk i litteraturen. Hva er erotisk litteratur? Hvordan viser begjær seg i skriften? Hvordan er det stilt med den erotiske litteraturen idag?

Via fagtekster om blant annet Baudelaire og Ovid, forfatteres refleksjoner over litteraturens erotiske potensial og bokbransjens syn på erotisk litteratur er dette spørsmålet som besvares og stilles på nytt i vårt nye nummer. I tillegg er selvsagt EROTIKK utsmykket med illustrasjoner og skjønnlitteratur – denne gangen gir også Jørn Sværen ut sitt poesitidsskrift Gresshoppene har ingen konge som en del av vår utgave. Det løfter det skjønnlitterære innholdet til nye høyder.

Så her er høykvalitets lesestoff nok til langt utpå våren – og helt gratis! Last ned gratis her, eller hent et eksemplar på Blindern.

Intervju med Finn Iunker

Annet

Finn Iunker er en forfatter, akademiker og dramatiker som utvilsomt er i kontakt med det politiske. Med håp om å forstå seg på denne tilsynelatende motsetningsfylte mannen møtte redaksjonsmedlem William S. Mørch ham for en prat om dramatikerens rolle, Walter Benjamin og hvilken rolle politikk spiller i skjønnlitteraturen.

Les videre

Nytt nummer! Last ned Bøygen #3/4 2020 POLITIKK

Annet

Endelig er høstens nummer av Bøygen ute – 130 sider med fag- og skjønnlitterære tekster, illustrasjoner og mer, mer, mer. Denne gangen er bidragene både lang- og kortreiste, med et spenn fra USA, via Skandinavia, til Japan. Er du på jakt etter intellektuelt og estetisk givende utforskninger av forholdet mellom litteratur og politikk finner du den trykte utgaven på Blindern – eller så kan du laste ned nettversjonen ved å trykke på knappen under!

Som en følge av at Oslo fortsatt venter på bedre smittetider, venter vi også med å ha lanseringsfest til dette nummeret. Vi lover å invitere dere alle på en skikkelig fest når vi går mot lysere tider.

– Ikke mere snikk-snakk. Sakprosa-etikk, takk!

Annet

I Bøygens 2/20, Filosofi, ønsket vi å sette søkelys på den nye «etiske sjekklisten» for sakprosa, utarbeidet av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Sjekklisten ble publisert februar 2020, og har blitt omtalt som en Vær varsom-plakat for sakprosaforfattere og -forlag. Derfor ba vi en redaktør, en sakprosaekspert og en anmelder/forfatter forklare sine tanker rundt den nye sjekklista.

Les videre