2/2021 Framtid

Det er med stor glede vi kan annonsere at vårt andre nummer for året er ute. Tema for denne utgaven er den evig aktuelle framtiden, og her får du tekster som utforsker litteraturens forhold til tiden som står foran oss – både litteraturfeltets egen framtid, og hvordan framtid(en) framstilles i litteraturen.

Blant de eksterne fagtekstene finner du bidrag om alt fra digital humaniora til brasiliansk afrofuturisme. Tidligere redaksjonsmedlem Ranveig Kvinnsland skriver innsiktsfullt om digital poesi, mens Trude Hoel bidrar med en tekst om den digitale bildeboka. I tillegg svarer en relevant og spennende forsamling skjønnlitterære forfattere på spørsmål om hvordan litteraturen kan hjelpe oss å danne forestillinger om framtidas potensial. I tillegg er bransjen på banen, og vi har med et par tekster om framtidsutsiktene til både forlagsbransjen og akademia.

Som vanlig er nummeret også rikt illustrert, og bugner av skjønnlitteratur som på et eller annet vis tematiserer framtid. Med tre bokomtaler på toppen av det hele, blir Bøygens nummer og framtid et nummer du kan kose deg med – langt inn i tiden som skal komme. God lesing!