bøygen søker tekster og illustrasjoner til #3/2017 ØKOKRITIKK

Annet, Bøygen melder

Økokritikk er et relativt nytt felt innen litteraturforskningen, som kan tenkes å springe ut fra en økende politisk bevissthet rundt global oppvarming som en konsekvens av menneskets rovdrift på naturen. Økologisk litteratur og litteraturteori har vært på fremmarsj de senere årene – noe som kanskje ikke er overraskende om man tar hele den økende trenden mot å leve «grønnere» og mer miljøbevisst i betraktning.

Les videre

bøygen presenterer: #2/2017 ESSAY

Bøygen melder

bøygen-redaktørene presenterer vårt nyeste nummer ESSAY, som kommer ut 14. juni 2017.

I korrespondansene som ble gjort i forarbeidet til det forestående nummeret av bøygen var det spesielt én ting som ble tydelig: Om essayet finnes knapt nok enighet. Sjangeren er tema for diskusjon på flere plan, det er lite som tyder på at essayet lar seg fange i en eller et par definisjoner. Du vil heller ikke finne et klart svar på hva et essay er her.

Les videre

Slippfest for bøygen #2/2017 ESSAY

Bøygen melder

14. juni slippes bøygen #2/2017 ESSAY, og vi inviterer til fest med opplesninger og DJ, sammen med tidsskriftet Filologen!

Det hele vil skje på Dattera til Hagen i Oslo (Grønland 10) fra kl 19.00, og DJ vil spille deilige tunes fram til midnatt. Inngang er gratis (ID: 20). Eksemplarer av bøygen kan kjøpes for en femtilapp (ta gjerne med cash).

Les videre