Illustrer for bøygen

Q&A

 

Hva kan du sende inn?

Alt som kan trykkes kan sendes inn som bidrag til bøygen: tegninger både for hånd og fra pc, trykk, foto, malerier, bilder av skulpturer, kulltegninger, osv.

 

Hva skal bidragene brukes til?
De visuelle bidragene skal i utgangspunktet illustrere tekstene i bladet. De fleste tekstene vi tar inn har noe med tema å gjøre, og kan være både dikt, prosa, sakprosa. Ofte kan en illustrasjon gjerne gjenspeile en stemning, miljø eller tema. Men illustrasjonen trenger IKKE å illustrere temaet for nummeret! Er temaet for eksempel generasjon, kan det godt hende et foto av en strømmast kan passe inn, selv om det kanskje ikke illustrerer temaet generasjon.

 

Bidragene kan også havne på forsiden av magasinet, eller i forbindelse med promotering. Men vi spør som regel pent før noe havner på forsiden.

 

Hvordan øke sjansene for å havne på trykk?

Send inn mange bidrag:

Det er mye som skal klaffe når vi setter magasinet sammen, så det er en fordel om du sender flere ting vi kan velge i. Det trenger absolutt ikke å være laget spesielt i anledning oss.

 

Send inn i sort-hvitt:

Som regel trykker vi nesten hele nummeret i svart-hvitt. Derfor er det større sannsynlighet å få plass i magasinet om bidragene også sendes inn i svart-hvitt.

 

Praktisk info

  • Filen bør være mellom 1-5 megabyte
  • Send med kolofontekst og adresse. Kolofonteksten vil bli trykket i nummeret om dine bidrag kommer på trykk.

    Eksempel på kolofontekst:
    Navn Navnesen (f. 1991) studerer journalistikk på høyskolen i Volda. @navnesenivolda (konto på instagram eller en annen form for selvreklame er ikke påkrevd, men kan være lurt)

 

Hva får du om du blir publisert?

 

  • Et eksemplar av magasinet i posten
  • Publisitet
  • Invitasjon til slippfest

Alle bidrag vil bli besvart, uavhengig om de trykkes eller ikke!
Send inn til boygen.bidrag@gmail.com

(PS: fortsatt noe du lurer på? Ikke nøl med å sende oss en mail med spørsmål til samme adresse)